hannutanskanen "Seuraa niitä, jotka etsivät totuutta, vältä niitä, jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Palaan juurilleni - missä paras stadi?

  • Palaan juurilleni - missä paras stadi?

 

31 vuotta sitten tein erehdyksen, muutin pois pääkaupunkiseudulta, jossa juureni, Helsingissä. Nyt on tullut aika korjata virhe ja palata juurilleen.

Ikävä kyllä hyysävaltio tuhosi talouteni yritykseni kaatuessa lamaan 1990-luvun alussa, jolloin omistin kiintiötä jugendissa Hakaniemen torin varrella ja firmani toimisto Foorumissa, joten ydinkeskusta on ulottumattomissa. Käväisin katsomassa Vuosaaren Meri-Rastilaa, vaikutti kivalta, metro vieressä, 10 minuuttia keskustaan. Voisi luopua autostakin ja jäisi paljon rahaa muuhun.

Te onnelliset stadilaiset, mikä on paras alue asua nyt? Se mitä vähiten kaipaan, on "maaseudun rauha", haluan elämää ympärilleni ja palvelut äärelle. Tämä tuppukylä ei osaa arvostaa sitä, että yritin nykaikaistaa sitä, mm. saada lopettavan Malmin lentokentän (jossa kävin lentokouluni 1974) toiminnot Nummelan kentälle, vaan antoi eduskuntavaalissa ääniä vain kymmeneksen kuntavaalien vastaavasta, jopa Espoosta tuli enemmän ääniä ja Vantaalta kaksinverroin.

Helsinki here I come!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Luonnollisesti kantakaupunki on paras. Loput Stadista on ikävä kyllä täytetty ikävystyttävillä nukkumalähiöillä, joiden palvelut rajoittuvat lähinnä kebab pizzeriaan ja Alepaan. Tämä on tehty ennen muuta maalta muuttaneiden lantapunttien ja eläkeläisten mieliksi, jotta saisivat sitten ajella corolloillaan ja sauvakävellä pusikossa ihan niin kuin kotipuolessakin.

Mutta jos nyt niistä lähiöistä pitäisi joku valita, niin esimerkiksi Oulunkylä on hyvä lähinnä siksi, että se on melkein kantakaupungissa. Ei kannata muuttaa Pakilasta pohjoiseen tai Kulosaaresta itään. Ei toisaalta myöskään Maunulaan, Pukinmäkeen tai Kannelmäkeen, kun ovat tätä nykyä täynnä mamuja ja spurguja.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Varmasti totta. Asuin Helsingissä aikoinaan Vanhassakaupungissa, Vantaan suulla, lähellä Oulunkylää. Mutta metro ei mene siellä, haluan talvikelillä metroaseman sisätiloissa, en tuulessa ja tuiverruksessa. Vuosaaressa kuulemma on paljon mamuja? Merirastila vaikutti yllättävän rauhalliselta (?).

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Älköön tätä väärinkäsitettäkö, ei minulla koskaan ole ongelmia ollut maahanmuuttajien kanssa, en ole rasisti, Suomi kansainvälistyy ja siihen on vain totuttava.

Taisto Merilä

Helsingin lähiöitä ovat kansoittaneet paljolti myös kantakaupungista hieman väljemmille vesille siirtyneet lapsiperheet. Nykyisin keski-hesassa ei taida olla varaa asua kuin tietyssä määrin varakkaammilla, tai niillä, joiden statukselle se "stadilaisuus" on tärkeää.

Ostoskeskuksia kyllä löytyy nykyään syrjemmältäkin, joten palveluista se ei ole kiinni.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Sörkka on makee, eikös Kalasatama ole lähellä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Faijan systerin motto oli, että "kaikki mikä on Kulosaaren sillasta itään, Lauttasaaren sillasta länteen tai Tullinpuomista pohjoiseen on ulkopuolista maailmaa."

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #12

Jäljelle jää kantakaupunki, mutta se oli ymmärtääkseni pois suljettu.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #14

Vain hintatason johdosta, lande tuhosi talouteni.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #12

Jussi Raittisen motto stadilaisuudelle oli, että"sporakiskot ovat max.
sadan metrin säteellä kodista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Olen itsekin evakossa toistaiseksi, mutta Stadissa olen budjannut Töölönkadulla, Vaasankadulla, Tarkk'ampujankadulla, Kannelmäessä, Freesenkadulla, Lauttasaaressa, Messeniuksenkadulla ja Hietaniemenkadulla, joten tuon Jussin määritelmän mukaan vain Kannelmäki ja Lauttasaari olivat poikkeuksia. Ilmankos en niissä viihtynytkään.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

No sitten käy Kamppi tai Sörkka. Jos kerrran muutat niin muuta kunnolla! Ei se Vuosaari ole Stadia. Kun et siellä viihdy, niin rahat kuluvat Stadissa rillutteluun ja takseihin etkä saa rahoillesi vastinetta kalliimmasta asunnosta. Maksa asunnosta vähän enemmän ja ole onnellinen paikassa missä tunnet olevasi kotona.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #22

Herttoniemen rannassa uusia hyviä taloja... Kuulostaa teikäläiselle sopivalta. Sitten kalasatama ja sitten jätkäsaari. Myllypuron ja kontulän välissä ja vuosaaressa metsän puolella on hyvä hinta/laatu-suhde.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #12

Joo, Tölikka menee noihin raameihin. Firmani oli aikoinaan Ruusulankadulla ja Iso-Roballa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sörkka, Hagis, Kallio, Kalasatama, Alppila, Harju, Krunika. Itse asun Koillis-Helsingissä, eli landella, mutta Stadin läheisyys helpottaa.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Kalliossa asuu Haloska, eikö se ole pilalla?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Haloska asuu nykyään Hagiksen vieressä, onkohan Kalliota vai Hagista?

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #13

Joo, mulla oli 1990-luvulla sijoitusyksiö jonka laitoin vuokralle siinä jugend-talossa Hakiksen kauppahallin vieressä, pyysi mitä vain, aina löytyi vuokralainen päivässä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #24

#24

Siis siinä haussissa missä Leninkin oli budjannu?

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #37

Kyllä, siitä oli laatta seinässä. En tiedä majailiko juuri minun kämpässäni.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #41

#41

Joo .... se "Leninin kämppä" oli muistaakseni kaksio, eikä ollut normaalissa asuinkäytössä.
En ole käynyt siinä vaikka kivijalan ympärillä olen pyörinyt viitisenkymmentä vuotta.
Nykytilannetta en tiedä, olen yrittänyt kiikaroida Suomenlahden yli.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #24

Siis se Siltasaarenkadun ja Hämeentien kulma, jonka katolla urheilullinen nuori mies veteli makoisia sauhuja? Klubb piggar upp.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #38

"Klubb piggar upp."

Tuo iltaisin välkkyvä valomainos "Klubi piristää - Klubb piggar upp" somisti Hakaniemeä vielä 70-luvun lopulla. Se oli eräänlainen maastomerkki, kuten Kurvin Kansa-talon ilmapuntari. Ikävää, että traditioista pitää luopua.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #39

Jep.Yksi tuttu on vuokrannut "Kansa-Talon" yläkerran. Pitelevät katolla grillibailuja. Meillä Kallion pojilla aikoinaan oli tapana aloittaa ilta Bistrossa Porthanikadulla, dartsia ja yleistä mölinää. Sitten Kurreen Ympyrätaloon hakemaan vähän tuntumaa. Lopuksi Metallitalon alakertaan. Asiat menivät aina samalla kaavalla, johtuen sulkemisajoista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

No, kun viimeisten sulkemisaikojen jälkeen malttoi roikkua kartsalla jonkin aikaa, niin Populus Aleksis Kivenkadulla aukeni jo neljältä ja siellä alettiin myymään keskaria.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #43

Siinäkin talossa asui yksi hyvä tuttuni. Parhaimpina aikoina ravintola oli vain tunnin kiinni vuorokaudessa ja portsari avusti kaikkien saamista sisään.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #38

"Leninin talo" on Hakaniemen hallin toisella puolella, Areenan talo toisella puolella, jonka katolla oli se (pilli)Klubimainos.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #71

Sörnäisten rantatien ja Hakaniemen torikadun kulmassa.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #13

Laskin leikkiä, hienoahan se olisi asua siellä missä ex-pressakin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #32

Muistaaksen Haloska muutti pressakausiensa jälkeen siihen uusimmalle alueelle niillä kulmilla, Väinö Tannerin kentän ja Hagiksen väliin, entisen Wärtsilän tehdasalueen paikalle, nykyisen Näkinpuiston nurkille. Olen syntynyt linjoilla, joten Kallio on aika iso osa Stadia.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Itse sorruin samaan virheeseen 11 vuotta sitten eli muutin pois synnyinkaupungistani. Stadia parempaa paikkaa ei Suomesta löydä. Olen asunut niin Rööperissä kuin Itä-Helsingissäkin. Synnyin Vartsikassa. Tarkoitus on tulla jossain vaiheessa takaisin; alueella ei ole niin väliä kunhan se on Stadin rajojen sisäpuolella.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Kiva kuulla, muitakin paluumuuttajia kuin minä.

Petteri Hiienkoski

Tervetuloa takaisin Stadiin! Voisin hyvinkin asua muuallakin, jos vain sopivaa duunia löytyy. Mutta sittenhän voi taas palata Stadiin :)

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Näin eläkkeellä ei ole esteitä. No, nuo kuntani luottamustoimet, joita hoidan 2017 huhtikuuhun asti eli valtuustokauden loppuun, eivät minua pidätä, naurettavat kokouspalkkiot, kahdeksannes Helsingin ja Espoon vastaavista, peanuts.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Entä valvollisuus sinua äänestäneitä kohtaan?
Ei kai kukaan kokouspalkkioiden takia kunnallisiin luottamustoimiin hinkua?

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #30

No ei ainakaan Vihdissä, 55 ecua lautakunta/johtokuntakokouksista, valtuuston kokouksista 75 euroa, Helsinki/Espoossa yli 400 e. Kun erosin perussuomalaisesta puolueesta, pidin luottamuspaikkani juuri tuosta syystä, kuntalaki sallii sen ja persujen paikallinen puheenjohtaja sanoi, etteivät aio häätää minua tehtävistäni (eli teki välttämättömyydestä hyveen). Ajattelin jättää politiikan, mutta sitten Muutos-puolue pyysi eduskuntavaaliehdokkaakseen ja suostuin. Vaalien jälkeen erosin myös Muutoksesta, eli en kuulu nyt mihinkään puolueeseen. Jos muutan, varamieheni, valtuutettu, on erinomainen työni jatkaja.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Meri-Rastila on rauhallinen, luonnonläheinen nukkumalähiö. Et sinä sieltä säpinää tai kaupunkilaistunnelmaa löydä. Ihana paikka Vuosaari tosin on luontoa ja merta rakastavalle, kuten minä.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Käväisin katsomassa asuntoa Meri-Rastilassa viime viikolla, vaikutti tosi rauhalliselta, mutta metroasema oli muutaman sadan metrin päässä, sillä pääsee hetkessä stadin iloihin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta eikös olisi kivempi jos vaikkapa yhtä rauhallisessa Etu-Töölössä voisi pikkutunneilla käppäillä Storyvillestä kotiin ilman metroaikatauluja?

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Mut eikös ne mene neljän minuutin välein? Totta tietenkin että Töölö voisi olla "valkoisen miehen paikka" (a joke, ei pidä käsittää rasismiksi).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Menevät noin puoli kahteentoista asti, joten siinä vaiheessa ilta on vielä nuori sinunlaisellesi nuorelle miehelle.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Heko ;-). Vai pitäisikö sano kiitos? No, 73 on nykyisin myöhempi keski-ikä ja kuten Kekkonen, minulla on nelikymppisen kunto.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sinun toiveittesi asuinpaikka lienee Kalasatamassa. Fillaroin siinä viime kesänä naisystäväni kanssa. Totesin, että kun minä en enää omin jaloin liiku ja odottelen enää kutsua krematorioon, niin minut voi kärrätä tuollaiseen ihmiskennostoon säilytettäväksi.

Vietin muuten lapsuuteni Alppilassa, mutta muutin sittemmin paikkoihin, joissa ihminen voi hengittää ja harrastaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"joissa ihminen voi hengittää ja harrastaa."

Hengittämään lienet pystynyt koko elämäsi missä tahansa olet ollutkin. Mitä puolestaan harrastuksiin tulee, niin minun oli helppo Etu-Töölössä kävellä pikkupoikana partiokololle, lennokkikerhoon, elokuvakerhoon, kavereita tapaamaan, j.n.e.

Kesällä landella en tiennyt mitä siellä olisi vouinut tehdä, kun superpallo ei pomppinut hiekalla eikä kuurupiiloa voinut leikkiä takapihan roskapönttöjen siimeksessä, Systeri valitti, ettei kumilankatwistiä voinut hyppiä pehmeällä maalla, y.m.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Joo, sama juttu, mökkielämä on minulle painajainen, kyllästyn kuollakseni parissa päivässä p-rastaan lauluun ja nokkosien poltteluun.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Niin, Börje, mutta sinä oletkin vihreä. Minä olen city-ihminen, en juuri piittaa elukoista, no on minulla kilpikonna lemmikkinä, käy kaupunkiasunnossakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhön vihreiden vankinta tukialuetta ole juuri Kallio ja Sörkka hipstereineen. Missään kunnassa ei vihreiden kannatusprosentti ole verrattavissa Helsinkiin.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #53

Voisi olla mielenkiintoista seutua, toisin järjen valoa ja kyllä minullekin latte maistuu, expresso paremmin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Paras stadi onkin nykyisin täällä Östersundomissa Susirajan lähettyvillä. Tosin meinaavat aikanaan valituskierrosten jälkeen rakentaa tämänkin piloille, mutta onneksi täältä pääsee silloin pois. Lienee vielä vähintään viisi vuotta rauhallista aikaa asua.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #58

Try Google maps "Susiraja, Helsinki". You're quite close.

Kari Ahveninen

Kättärillä syntyneenä ja aikanaan puupasilassa lapsuuttani viettäneenä voin nyt vapautuneesti todeta: Sitä voi asua muuallakin kuin vain stadissa. Joka paikassa on puolensa. Onhan toki stadilla oma viehätyksensä, mutta omista näkemyksistä riippuen, muuallakin voi asua. Ja silloin on aina kiva käydä stadissa katsomassa miten se muuttuu.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Kokeile 30 vuotta landea ja alat nähdä unta stadista ...

Kari Ahveninen

Hannu, olen asunut melko pitkään landella jo kersana, ja nyt kun kotimaa vaihtui niin valinta oli selkeä: Maalle.
Ei mihinkään lähiöön, eikä kehitysalueelle. Eikä stadiin, joka turpoaa omasta itsetyytyväisyydestään. Paikka joka on keskieurooppalaisen pikkukaupungin kokoinen, luulee olevansa metropoli. Ja on kuitenkin täynnä maalaisia. Pah.

Stadi oli kiva paikka joskus -70 ja -80-luvuilla, nyt se on joittenkin ituhippien ja hipstereiden valtaama muka-metropoli.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #63

Helsinki vastaa kooltaan vaikkapa Saksan Kölniä tai Düsseldorfia, mutta se on paljon kansainvälisempi, koska Suomen erikoinen geopoliittinen status on tuonut sille tiettyä asemaa kongressi- ja kokouspaikkana. Lisäksi se on yksi Itämeren suurista rannikkokaupungeista.

En miellä Helsingin muuttuneen luonteeltaan kovinkaan paljon sitten 70- 80-lukujen. Ehkä pitäisi mennä sinne Suomisen Ollin 30-luvulle, kun huomaisi varsinaisen eron. Toki 90-luvun alussa sukeentunut "mamutrendi" on antanut kaupungille oman leimansa. Myös positiivisessa hengessä.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #63

Joo, minä en koskaan asunut punaisessa mummon mökissä, isäukko oli IVO:n päivystäjä ja isoissa henkilökunta-asunnoissa oli mm. sähkölämmitys. Ehkäpä siitä johtuu, etten kaipaa maalle, ei siellä ole mukavaa. Ituhipit .. joo ... mitä muuten ne hipsterit on, jotain tekemistä sateenkaariväen kanssa? Vaikka mitäs toi mulle kuuluu, jokainen taaplaa tyylillään ...

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #63

Siis Helsingin Vanhassakaupungissa.

Marko Parkkola

Kamalan rasistista kommentointia täällä. Lietsotaan tällaista me-he ajattelua kuin 30 luvulla konsanaan. Kohta kai uuninluukut narisevat meille provisseissa asuville. Uskaltaako tässä enää matkustaa Helsingin konttorille ollenkaan.

:)

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Rasismia? Kotiseutuylpeyttä, sanoisin?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Käy asuntomessuilla, ja osta sellainen asunto, joita siellä ei ole esillä. Seniori tarvitsee senioriasunnon. Esimerkiksi hissi on välttämätön.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Voihan sekin tulla eteen, vielä harpon kolme hissitöntä kerrosta kolme porrasta kerralla.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

H.T.> Palaan juurilleni - missä paras stadi?

ooo

Kateeks käy. Parasta Stadia on Siltasaaressa. Asuimme siinä vuodesta -52 alkaen. Faija oli juossut kapinan aikana pikkukundian Pitkänsillan yli kun saksalaiset ampu tykillä siltaa.

Joinakin vuosina kuljin useammin sillan alta kuin sen päältä, eikä siin ole edes paljoa liiottelua. Meillä oli botski.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Itä-Pasila eli Ylä-Vallila on rauhallinen lähiö josta pääsee mihin vaan julkisilla max 5 min kävelymatkalla. Kallioon kävelee 10 minsaa. Hinnat kohdillaan, ostaa tai vuokraa.Tilanne tosin muuttunee lähivuosina...

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Kiitos tiedosta, tunnen seudun TM:n toimitus on lähellä.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Nyt kun taustat on tutkittu, palattaisiinko päivän aiheeseen, eli mikä osa Helsinkiä on paras asua? Jäätyäni eläkkeelle halusin muuttaa Floridaan mutta vaimo ei halunnut ja vähän turhan lämmintäkin siellä on. Olen ollut parisen sataa kertaa, viimeksi tämän vuoden helmikuussa. Toinen viime vuosien vaihtoehto oli Genova Italiassa, jossa vanhempi tyttäreni on asunut yli kymmenen vuotta, mutta taas vaimo ... no, Helsinkiin suostunee juuri ja juuri, asuimmehan yhdessä siellä ja Espoossa.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Eikös helsinkiläinen ole jokainen sinne muuttanut, vaikka eilen ;-)?

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Summa summarum, eli parasta stadia ovat ne alueet, johon minulla ei ole varaa ... sivistys loppuu idässä Kulosaaren siltaan, lännessä Lauttasaaren siltaan ja pohjoisessa Tullinpuomiin? No, saatan muuttaa Vuosaareen/Meri-Rastilaan (metro!), mutta en kerro kenellekään, sanon vaan pokkana olevani stadilainen ... lälläslää ..

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Piepposella väärä tieto. Stadin äyreistä lohkaistaan iso kakku periferian jeesaamiseen. Pukinmäki on hyvä mesta asua. Päärata vieressä ja mamut siistejä.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Totta, tietääkseni mm. Utsjoki saa eniten pääkaupunkiseudun tukia, elävät niillä paksusti. Jahas, että Pukinmäki on hyvä, rata tosiaan voisi korvata metron ...

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Asuin aikoinaan nuorna miesnä 17 vuotta Pihlajamäessä, vastapäätä Pukinmäkeä ja kävin töissä Tikkurilassa, matka meni mukavasti Junalla Pukinmäen asemalta, kun ensin loikki kilometrin pellon poikki.

Viljo Häggman

Hauskaa kun savokarjalaiet kilvan yrittävät saada koko Venäjän Tsaarin heille luomasta paikallishallintokeskuksesta aikaiseksi kaupunkia ja metropolia.
Kuitenkin Suomen ainoa Eurooppalainen kaupunki on Turku.
Uskelasta itään alkaakin sitten jo Siperia.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Heh ... totta onhan Åbo Suomen Pariisi, joki keskellä ja kaikki, mutta se kieli ....

Viljo Häggman

Totta se on ikävää, mutta niin se on muuallakin maailmassa. Nousukkaat erottaa aina vanhasta aristokratiasta kielen perusteella, eikä se ole heille helppoa. ;)

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #143

Sanovat että turkulaiset on koppavia? En tunne yhtään ...

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #144

Ei ne kaikk, osa o viel koppavimpi.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #148

Noin kertovat, ylpeys käy lankeemuksen edellä ...

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #143

Helsinkiläiset kuitenkin puhuvat melkein samaa kieltä kuin vihtiläisetkin, hieman on terävin stadi jo minultakin sammaloitunut, mutta eiköhän se parin vuoden paikanpäällä opiskelun jälkeen palanne. Eikä ne kättele joka jumalan mutkassa toisiaan, kuten nämä paukut.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Häiriköinti on nykyisin siirtynyt tänne landelle, mopot ovat oikea kirous, kapakoista tulijat tappelevat öisin ja rattijuoppoja ja huumekuskeja jää keskustassa kiinni harva se päivä. Vuosi sitten (asumme 200 Nummelan ydinkeskuksesta) poltettiin kaksi roskakatosta ja kaksi autoa kahden tunnin välein yöllä pihassamme, muutama viikko sitten tultiin rappurallilla alaoven lasin läpi, kerran poliisi paini pihassa rälläporukan kanssa, roskaa, tyhjää kaljapurkkia ja mäyräkoiran kuoria on parkkis täynnä viikonloppuaamuisin ja viikollakin .... kaipaan stadin rauhaan ja järjestykseen, täältä on viety poliisi, poliisi tulee neljässä tunnissa Espoosta jos ehtii, posti menee, kylä taantuu, veloissa rypee .... Meri-Rastila näytti ensikatsomalta todella siistiltä rauhan tyyssijalta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#139

....joo....ja jos uskomme Pentti Linkolaa, niin hän sanoi että koskemattomimmat metsät ovat Helsingin keskuspuistossa. Niihin ei osu metsämiehen saha. Muualla Suomessa tehometsiä parturoidaan kerran kesässä.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Suomi kasvattaa enemmän metsää kuin käyttää sitä, tuo taisi Linkolalta unohtua?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #155

#155

Totta puhut, mutta Linkola tarkoitti ei- talousmetsiä.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Takkuaako teillä tämä puheenvuoro? Minulla (iPad) on koko päivän katkeillut ja lataa aina uudelleen ja uudelleen sivun ja ilmoittaa, "sivu ladattiin uudelleen ongelman johdosta". Kiusallista kun yrittää tavoittaa uuden kommentin pitkässä keskustelussa ja uudellenlataus poistaa ilmoituksen ja lataa sivun allkuun.

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen
Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

Paras kuulemani juttu aiheeseen liittyen oli jokin vuosi sitten hesarin mielipiteessä. Paljasjalkainen stadilainen oli muuttanut Vantaalle ja valitti, että joka kerta kun tulee Helsinkiin junalla, on asemalla vastassa röyhkeä savolaislössi, joka uhittelee, "Taiat olla mualta ..."

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

No mutta damn it, juuri kun harkitsen Kalasatamaa, uutinen kertoo, että sinne tulee jättimäinen moskeija ...

Ei siinä muuten mitään ja minä herään aamuisin viideltä jos messuavatkin, mutta kyllä se vähän kornilta kuulostaa ...

No, kai siihen tottuu, voivat olla ihan mielenkiintoista sakkia ...

Toimituksen poiminnat